RU

Banyonuzu Çocuklar İçin Güvenli Hale Getirecek Öneriler

 

Banyolar, ev dekorasyonunun gün geçtikçe yıldızı parlayan ve önemsenen alanlarından biri... 

Aynı zamanda banyolar hem ıslak zemine hem de elektronik eşyalara ev sahipliği yaptıkları için yeterli önlem alınmazsa tehlikeli hale gelebiliyor. Yetişkinler için olası kazaların yanı sıra her banyonun sıradan bileşenleri, özellikle çocukların korunmasını gerektiren tehlikeler içerebiliyor. Banyo mobilyası sektörünün öncülerinden ORKA Banyo’nun İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, banyoları çocuklar için güvenli hale getirecek önerileri sıralıyor. 

Banyo kapısını çocuğunuza göre düzenleyin

Banyo yaralanmalarından kaçınmanın en kolay yolu, çocuğunuza bir yetişkin eşlik etmedikçe banyoyu erişilmez hale getirmektir. ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, güvenliği en üst düzeye çıkarabilmek için ilk olarak kapı kolunun çocuğunuzun boyundan yüksekte olmasına dikkat edilmesini öneriyor. Ergül, ‘Girişi engellemenin sonrasında en önemli adım, çocuğun kendisini içeriden kilitlemesi durumunda kilidin dışarıdan açabileceğinden emin olmaktır. ‘ diyor.

Banyoda denetimi asla elden bırakmayın

Çocuklar sadece 7-8 cm suda bile boğulabilir, bu sebeple küçük bir çocuğu asla banyoda yalnız bırakmayın. Kullanılmadığı zamanlarda asla küvette su bırakmayın. İşe başlamadan önce ihtiyacınız olan her şeyin elinizin altında olması önemlidir. 

Kayma ve düşmelere dikkat

Küvetin zeminine yerleştireceğiniz kaydırmaz şeritler, suda oynamaya meraklı miniklerin dengesini kaybetmesini önleyebilir. Su musluğunun üzerine yerleştireceğiniz yastıklı bir kapak da baş çarpmalarına karşı çocuğunuzu koruyacaktır. 

Su sıcaklığını dikkatli ayarlayın

Olası haşlanmaları önlemek için, su ısıtıcısını musluktaki en yüksek sıcaklık derecesini 48,9’dan fazla olmayacak şekilde ayarlayın. ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, ‘Bileğiniz veya dirseğinizle suyu test edin, sıcak olup olmadığını test edin. Çocuklarınız muslukları kendi açacak kadar büyüdüğünde ise onlara sıcaktan önce soğuk suyu başlatmasını öğretin.’ diyor. 

Zehirlenmelere karşı önleminizi alın

İlaçların ve deterjanların yeri çoğu zaman banyolardır. Evde bulunan kimyasal ürünler bebek ve çocukların dikkatini çeker. Zehirlenmelere sebep olabilecek deterjan ve temizlik ürünleriyle birlikte yetişkinlere ait ilaç ve vitaminler çocukların erişemeyeceği yükseklikteki dolaplarda muhafaza edilmelidir. İlaçları ve temizlik maddelerini diş macunu, sabunlar, şampuanlar ve diğer sık kullanılan ürünlerle aynı yerde tutmamalısınız. 

Banyo dolaplarınızı mutlaka sabitleyin

Devrilmelerden kaynaklanan kazaları önlemenin en iyi yolu, banyo mobilyalarını duvara sabitlemektir. ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, her türlü banyo mobilyasının orjinal sabitleme aparatı ile önerildiği şekilde duvara emniyetli bir şekilde sabitlenmesini gerektiğinin altını çiziyor. Ergül, ‘Özellikle çocuklar için ürün güvenliği sağlamak ve dengeyi artırmak adına sabitleme önem taşır. ORKA Banyo markalı alt ve üst dolaplarımız 150 kg taşıma kapasiteli duvar askı bağlantı elemanları ile duvara sabitlenmektedir. Ürünlerimizin ambalajında yer alan duvar askı elemanlarının montajının nasıl yapılacağı montaj şeması ile müşterilerimize anlatılmaktadır.’ diyor. 

Elektrikli aletlerin tehlike oluşturduğunu unutmayın

Banyoda elektrikli aletler, özellikle saç kurutma makineleri ve traş makineleri kullanıyorsanız fişlerini çektiğinizden ve kullanılmadıklarında güvenlik kilidi olan bir dolapta sakladığınızdan emin olun. Bir elektrikli cihaz lavaboya veya suya düştüğünde elektrikten yaralanma olasılığını azaltabilecek özel banyo duvar prizleri (toprak arızası devre kesicileri) edinebilirsiniz. Yine de en güvenlisi, bu elektrikli cihazları çocuklarınız büyüyene kadar su olmayan başka bir odada kullanmaktır. 

Поделиться новостями